30 Haziran 2011 Perşembe

Oktay Usta'dan Ayva Reçeli Tarifi

GEREKLİ MALZEMELERİMİZ;
2 Kg Ayva
2 Kg Toz Şeker
1.5 Litre Su (7-8 Su bardağı)
10 Adet Karanfil
1 Adet Limon

REÇELİN YAPILIŞI;
Ayvaları soyuyoruz ve güzelce rendeledikten sonra rendelenmiş ayvaları 1.5 litre su ile tencereye koyuyoruz. Bu arada ayca çekirdeklerinide çöpe atmayalım. Onlarıda su ve rendelenmiş ayvalarla tencereye koyuyoruz. Rendelenmiş ayvaları ve ayva çekirdeklerini suda kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra tencereye 2 kg toz şekerimizi ve 10 adet karanfilimizi ekledikten sonra kaynatmaya devam ediyoruz. Tencereyi ocaktan almadan 10 dk önce 1 adet limonunun suyunu tencereye ilave diyoruz. İstediğiniz kıvama ulaştığında tencereyi ocaktan alıyoruz. Dikkat edilmesi gereken son husus ise reçeli sıcak şekilde kavanozlara boşaltmamız ve kapakları sıkıca kapatmamız gerekiyor. işte bu kadar basit. Son olarak ufak bir not sizlere; cam kavanoz kullanmak her zaman sağlık açısından en iyisi olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: